Duurzaam

Onze organisatie heeft een duurzaam MVO beleid, met als visie dat alle producten die in het rouwbloemwerk verwerkt worden, op een zo duurzaam en milieuvriendelijke manier gekweekt of geproduceerd worden. Met de huidige manier en snelheid van de maatschappij waarmee er geconsumeerd wordt is het van groot belang dat we hier op een bewuste manier mee omgaan.

Om onze visie en beleid te onderstrepen zijn we aangesloten bij MVO Nederland en is onze organisatie gecertificeerd met het keurmerk “barometer duurzame bloemisten” welke jaarlijks door het onafhankelijke keuringsinstituut SGS gecontroleerd wordt.

De bron van onze materialen is de “natuur” deze bron is niet onuitputtelijk en ons inkoopsysteem is dermate ingericht dat we met kwekers samenwerken die het MPS-A label hebben, hetgeen inhoud dat zij op een milieuvriendelijke manier hun producten kweken, ook werken we samen met biologische kwekers waarbij we de seizoensbloemen inkopen. Omdat het aantal kwekers die op deze manier hun producten telen de afgelopen jaren fors is toegenomen, is het prijsniveau van deze met visie geteelde bloemen op het normale niveau terecht gekomen, zodat een milieu vriendelijk rouwbloemstuk niet duurder hoeft te zijn.